Политика

Бившият началник на отбраната приел да стане депутат, след SMS-покана от ГЕРБ

0

Доскорошният началник на отбраната Константин Попов е водач на листата на ГЕРБ в Пловдив-област, стана ясно през седмицата. Той напусна армията в началото на декември, след десет месеца на поста, с аргумента, че иска да даде възможност на новия президент Румен Радев, който е върховен главнокомандващ, да избере нов човек, с когото да работи.

Пред “Нова телевизия” днес Попов обясни, че поканата за влизането в политиката е дошла преди две седмици във вид на SMS-покана, за среща в централата на ГЕРБ. Бившият началник на отбраната уточни, че когато е пуснал рапорта си за напускане не е имал намерения да става политик.

Иначе още през лятото, малко след номинирането на бившия шеф на авиацията Румен Радев за кандидат-президент от БСП, Борисов обяви, че Константин Попов би бил добър кандидат. Днес Попов уточни, че към онзи момент, това е било шега.

“Не влизам в политиката заради генерал Радев. И в други листи ще участват генерали”, допълни бившият началник на отбраната.

Той не скри, че често се е разочаровал от политиците. Попов каза още, че преди да дойде поканата от ГЕРБ, е имало “подмятания от най различни партии”, но не даде повече подробности. “Най-верният критерий за избор е кой, какво е направил. По времето на Борисов се направиха неща, което могат да се видят и пипнат”, каза Попов, в отговор на въпрос защо е приел поканата от ГЕРБ.

Бившият началник на отбраната даде да се разбере, че не смята да става професионален политик за дълъг период от време. Попитан дали може да е следващият военен министър, Константин Попов обяви, че би приел, ако има стабилно правителство.

Също като Румен Радев Константин Попов е пилот на изтребител. Генералът е бил и ръководител на Военновъздушните сили между 2010-2014 година, като в този период бъдещият президент му е бил подчинен. От 2014-а до февруари 2016-та Константин Попов пък беше заместник-началник на отбраната.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега