Uncategorized

Бившата жена на Тръмп се гласи за посланик на САЩ в Чехия

0

Ивана Тръмп ще поиска от бившия си съпруг и бъдещ президент на САЩ Доналд Тръмп, да я назначи за посланик в Чехия, съобщава „Ню Йорк пост“.

„Ще предложа да стана посланик в Чешката република. Там съм родена, чешкият е мой роден език, всички там ме познават. Известна съм не само в САЩ, но и по света. Написала съм 3 книги, които са преведени в 40 страни на 25 езика. Известна съм като Ивана и не е необходимо да използвам фамилията Тръмп“, казва бившата съпруга пред изданието.

67-годишната Ивана Тръмп е родена в чешкия град Злин с името Ивана Зелничкова. Бъдещата съпруга на милиардера е учила в Карловия университет и се е състезавала за чешкия национален отбор по ски. Омъжва се за Доналд Тръмп през 1977 г. – за нея това е втори брак, за него – първи. Двойката живее заедно 15 години и има три деца. Ивана говори пет езика и редовно посещава Чехия.

Прессекретарят на чешкия президент Милош Земан Иржи Овчачек коментира в Twitter, че решението на Ивана да поиска посланическо назначение в Прага е отлично.  Така го оценяват и множество други чешки политици от управляващата коалиция и от опозицията.

Още една интересна фигура е била посланик на САЩ в Прага – знаменитата актриса Шърли Темпъл е оглавявала мисията от 1989 по 1992 г.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега