Политика

Бивш шеф на “Топлофикация-София” се върна в ръководството на СДС

0

Националният съвет на СДС избра главен секретар, зам-главен секретар, председател на Националния щаб за избори и Контролен съвет. Това бе първи Национален съвет за новоизбраното ръководство и председателя Румен Христов.

Сред новизбраните шефове в СДС личат имената на бившия шеф от “Топлофикация София” Георги Ненков, който става председател на Националния щаб за избори на партията. Ненков бе един от обвинените за сключените договори с фирми за събирания на вземания по мегаделото за “Топлофикация”, заедно с Вальо Топлото и останалите членове на Съвета на директорите на „Топлофикация София”, но всички бяха оправдани.

Ненков бе и едно от основните лица на събитията в СДС от последните месеци. Предишното ръководство го посочи като основен “сценарист” и виновник за скандалите, които разтърсиха партията през април. Дори се стига до неговото отстраняване на последния Национален съвет под ръководството на Божидар Лукарсрки.

За шеф на Контролния съвет на СДС пък е избран бившият председател на Общинския съвет в Община Родопи и лице на НДСВ в Пловдив област – Димитър Василев. По време на президентските избори Василев бе активен поддръжник в социалните мрежи на кандидатурата на Румен Радев  за президент.

Новоизбраният главен секретар на СДС е Илия Лазаров, който е заместник-председател на градския съвет на СДС-София. Той освободи поста си на председател на предизборния щаб на СДС за Георги Ненков. Заместник на Лазаров пък ще бъде бившият заместник-областен управител на Пловдив област – Георги Пилев, който е председател на СДС-Сопот.

Източници от СДС-Бургас разкриха пред VoxBurgas, че Националния съвет е пренебрегнал решението на Регионалната конференция в Югоизточна България за избор на член на Контролния съвет от региона. Регионалната конференция на която присъствали представители от Бургас, Ямбол и Сливен избрала за член на Контролния съвет Янко Джинков, но Националния съвет одобрил казанлъчанина Стоян Методиев, който е предложен от Стара Загора. Същата била ситуацията и в Североизточен регион. Там избрали младежкия лидер Камен Харизанов, но Националния съвет не приел избора им и потвърдил алтернативното предложение – Дочка Димитрова. Интересен е фактът, че и двете кандидатури присъстваха в уж подхвърления “сценарий” на опозицията от скандалния Национален съвет на 17 април.

 

снимка: Фейсбук


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега