Политика

Бивш грузинска президент стана съветник на Порошенко в Украйна

0

Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили бе назначен за нещатен съветник на украинския държавен глава Петро Порошенко.

Съгласно указ на Порошенко, се сформира “консултативен международен съвет за реформи”, чиято задача ще бъде да прави предложения и препоръки по реформите в Украйна въз основа на международния опит. Саакашвили ще оглави тъкмо този консултативен съвет.

През декември 2014 г. на Саакашвили бе предложен поста на първи вицепремиер на Украйна, но бившият грузински президент отказа под предлог, че трябва да се откаже и от грузинското си гражданство. В Грузия той е обвиняем по няколко дела, включително в разхищение на държавни средства и превишаване на президентските си пълномощия.

Но Саакашвили далеч не единственият от бившия грузински политически елит, привлечен във властта от Киев – тенденция, родила се през декември м.г. и будеща най-малкото недоумение сред политическите наблюдатели.

През декември 2014 г. бившият здравен министър на Грузия Александър Квиташвили пое здравното министерство в Украйна. Първи зам.-министър на вътрешните работи стана Екатерина Згуладзе, чиито провокативни снимки неотдавна обиколиха мрежата. Този месец пък за зам.-министър на правосъдието бе назначен Гия Гецадзе. Всичките изредени бяха в правителството на Грузия при управлението на Саакашвили.

на снимката: Михаил Саакашвили

източник: БГНЕС


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега