Бургас, Общество, Топ новини

Бедственото положение остава. Валежите продължават до сряда

0

Кметът на Бургас Димитър Николов свика днес сутринта общинския кризисен щаб за анализиране на ситуацията след обилните валежи в общината. Бедственото положение остава в сила.

В момента всички пътища са отворени за движение. Продължава разчистването с тежка техника на инфраструктурата на в цялата община. Най- засегнатите засегнати остават селищата – Ченгене скеле, Черниците, Маринка, Извор. На всеки час се прави оглед на всички водоеми в общината. Описват се щетите на инфраструктурата, обектите, които са в строителство, училищата и детските градини.

В момента продължава да прелива язовира в Горно Езерово. Залят е част от пътния участък. Няма пострадали хора.

Критичните язовири от вчера – в село Маринка и двата в село Извор са с понижено ниво на водата – под язовирната стена. Към момента има постъпили сигнали за нарушено ел- захранване в Черниците, Маринка и Ченгене скеле. Авариите са в процес на отстраняване.

Четирима души, евакуирани от “Черниците”, между които семейство англичани все още се намират в Старческия дом в Бургас. Вероятно днес ще го напуснат, за да започнат да отстраняват щетите по домовете си.

Състоянието на издирваният снощи възрастен мъж от “Черниците” е добро. Кметът Николов изказва дълбоки съболезнования на близките на загиналата снощи 39 – годишна жена. Тя бе издирвана цяла нощ в района около село Росен, но за съжаление сутринта акцията приключи с намиране на тялото й.

Има разрушени пътни участъци в цялата община. Общински екипи описват щетите.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега