Бургас, Общество, Топ новини

Басейнът във “Ветрен” – вече с минерална вода

0

Община Бургас осигури възможност басейнът в спортния комплекс в квартал „Ветрен“ през това лято да се пълни с минерална вода от местното находище. Това дава допълнителна възможност на бургазлии да се възползват от лечебните свойства на едно от природните богатства в региона.

Съоръжението вече работи и посреща любители на плуването. Оборудвано е с всички удобства за почивка през свободното време като чадъри, шезлонги, душове и кътове за отдих.

Басейнът в спортния комплекс в квартал „Ветрен“ предлага и възможност за деца да тренират плуване. Бургаският клуб „Метропол“ стартира в началото на тази седмица програмата „Уча се да плувам“, като в тренировките може да участват начинаещи и напреднали. Повече информация за обученията може да получите на телефон: 0884 005 858.

Водата от местните минерални извори е с температура 37 градуса. Докато стигне до басейна тя ще се охлажда до 27 – 30 градуса. С вода от минералните извори се снабдяват двата профилакториума във „Ветрен“, както и чешмите при ТК „Акве калиде“.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега