Бургас, Политика, Топ новини

Бареков в Бургас: Няма да жалим сили и средства, за да инвестираме в местните избори

0

ПП „България без цензура“ проведе разширено заседание в Бургас. Лидерът Николай Бареков изнесе доклад за актуалната ситуация около ББЦ пред структури от цяла България. На срещата не дойдоха отцепниците от партията, които трябваше да дадат отчет за гласуванията си в 43-тото Народно събрание и да отговорят защо се превърнаха в патерица на ГЕРБ и ДПС.

„Това беше техният избор. “България без цензура” е партия, която не може да бъде погълната. Тези хора са вредни за имиджа на нашата партия. Гласуваха за правителството на Бойко Борисов, за състава на правителството и за програмата. Там не фигурираше нито едно от предизборните обещания на ББЦ. Въпреки че имахме споразумение да се гласува “въздържал се”, те отидоха и подкрепиха Борисов. 16-те млрд лв. външен дълг, национализирането на пенсионните фондове, промените в Закона за МВР – това са само част от гласуванията в подкрепа на управляващите. БДЦ се превърна в безсмислена патерица на ГЕРБ и ДПС, изневери на нашите избиратели“, каза Бареков.

„С Борисов сме политически опоненти. Никога няма влезем във взаимни уговорки. Никога няма да отида да го целуна на негов конгрес“, заяви лидерът на ББЦ.

За да спаси авторитета на партията и собствения си имидж, Бареков посочи, че е оттеглил доверието си към БДЦ.

„Клевети няма да отправям. Освен Мартин Иванов, няма депутат, който да не е влязъл в колаборация с управляващите. Нямаме лични конфликти, конфликтът е чисто политически. Не може да си купиш цяла парламентарна група пред очите на хората“, отсече Бареков.

„Управлението не е стабилно, не е реформаторско. Аз го оценявам със Слаб 2. Няма положителен резултат и реформи, а сфери като образование, социална политика и здравеопазване са оставени на заден план. Ако бяха съгласували с нас дълга от 16 млрд. лева, аз щях да ги посъветвам да не гласуват „за“ или поне да се осигурят безплатни таблети за всеки ученик, лекарства за майките, децата и възрастните. Това нямаше да възлезе на повече от 300 млн. на година“, заяви Бареков пред структурите на ББЦ.

Лидерът на партията определи БДЦ в Народното събрание като злополучна парламентарна група.

„Няма да бъдат признати от управляващите като равностоен партньор. Г-н Ковачки няма как да прикрие, че има група в парламента. От тук нататък е въпрос на време кой какви постове ще вземе“, каза Бареков.

ББЦ ще влезе в битката за местния вот и няма да изневери на избирателите си.

„По места вашите имена говорят много на вашите съграждани. Целта е да разположим партията в структурите на местното управление и да бъде близо до избирателите. Няма да жалим сили и средства, за да инвестираме в кампанията за местните избори“, заяви Бареков.

Целите пред ББЦ за местния вот са 30 общински кмета, 3 областни кмета и присъствие в 200 общински съвети на територията на страната. Бареков допълни, че колелото ще се завърти в тяхна полза. Има градове, в които се очаква да победят още на първи тур.

Лидерът на ББЦ призна, че е допуснал грешка като политически кадровик.

„Разочарован съм от предателството в парламента. Това беше истински удар по моето достойнство. Искрено вярвах на някои хора и не можех да повярвам, че ще предадат мен като лидер и партията. Никой не трябва да очаква, че точно в този момент, аз, Николай Бареков ще направя крачка назад. От тук нататък, единственият ми ход е само напред. Политиката е дълъг боксов мач. Аз няма да правя крачка назад. В политиката няма лесни победи. Молбата ми е, да простите за тази моя доверчивост, граничеща с наивност. Това са хора, които излъгаха вас, после и мен“, заяви Бареков пред партийните дейци.

Беше взето решение на 26-ти април да се проведе Национален съвет на регионите, а на 1-ви май ще се сформира Националният предизборен щаб. Николай Бареков обяви, че е готов да поеме отговорността като национален председател на предизборния щаб.

С референдума, който ще се проведе с местния вот, ББЦ има предложения за допълнителни точки: отзоваване на народните представители, в случай, че поне половината от гласувалите за тях съберат подписка за отзоваване; мажоритарни избори; народните представители да са 99 души; сваляне имунитета на депутатите и връщане на казармата.

ББЦ ще издигне кандидатура за кмет на София.

„Да, кандидатурата ще бъде изключително интересна. Отива човек, който е изключително популярен, неопетнен с качествата, които е известен в медийното пространство. Нашият кмет ще бъде в тройката“, каза още Бареков. Той призна, че кандидатът е участвал в протестите и е свързан с „Протестна мрежа“.

Бареков не изключи възможността да бъде сред кандидатите за кметския пост в Пловдив.

„Аз обмислям как да се включа в кампанията за местните избори. Ако желая, мога да го направя в последния момент“, завърши Бареков.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега