Общество

Банките от Лондон предлагат специални визи за персонала си след Brexit

0

Глобалните банки във Великобритания искат специални работни визи за своите служители от други страни от ЕС, за да не бъдат експулсирани след Brexit, пише Reuters. Целта им Лондонското сити да остане един от топ финансовите центрове в света.

Финансовата индустрия настоява за нова система, при която служители, командировани във Великобритания за по-малко от шест месеца, ще могат свободно да влизат и излизат от страната без да трябва да кандидатстват за работна виза преди пътуването.

Искането на индустрията е въз основа на ключова препоръка в доклад от компанията TheCityUK, която популяризира британския сектор за финансови услуги. Тя е съставила документа в сътрудничество с консултантската фирма EY. Докладът е бил предоставен и на британските вътрешно и финансово министерства. Това е най-конкретното искане досега от финансовата индустрия във Великобритания към правителството как трябва да изглежда имиграционната политика на страната след Brexit.

Различните финансови институции от Лондонското сити изразиха опасения, че затягане на правилата за миграцията след Brexit може да им попречи да си намират добре квалифициран персонал.

Economic.bg.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега