Бургас, Общество, Политика, Топ новини

БАБХ унищожи над 1500 кг. храни при проверките за празниците

0

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) унищожи 1535 килограма храни при проверките за Коледните и Новогодишни празници.

Инспектори към Областната дирекция по безопасност на храните – Бургас, която е под ръководството на д-р Георги Митев, са бракували и насочили за унищожаване 1325 килограма сухо мляко с изтекъл срок на годност.

От Агенцията са извършили общо 2254 извънредни проверки, от тях 430 са в производствени предприятия, 1664 в обекти за търговия на дребно и заведения за обществено хранене и 184 в складове за търговия на едро.

Най-често констатираните нарушения са несъответствия по сградов фонд и оборудване, предлагане на храни с изтекъл срок на годност, нерегламентирана продажба на храни – предимно от животински произход, неправилно етикетирани храни, некоректно и нередовно водени записи по системите за управление безопасността на храните, както и нередовни здравни книжки на персонала.

При засилените проверки инспектори към ОДБХ Пазарджик са конфискували близо 100 кг храни от животински произход с изтекъл срок на годност.

В Област Пловдив, София област и Стара Загора са спрели от реализация съответно 16,5 кг суровини от животински произход без съпроводителни документи, над 15 кг месни продукти с изтекъл срок на годност и 13,6 килограма месни продукти без документи за произход. В резултат на установените несъответствия са съставени 31 Акта и са направени 103 Предписания.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега