Бургас, Култура, Топ новини

Авиомузей Бургас разказва за българската космонавтика

0

Историята на българския принос в проучването на Космоса е изпълнена с любопитни факти и открития. Ако искате да проследите първите стъпки от опознаването на безкрайното пространство, посетете Авиомузей – Бургас. Там гостува фотоизложбата „България и Космосът“, предоставена от Музея на авиацията в Крумово.

В 20 платна са събрани снимки и информации за проучването на Космоса. Експозицията представя моменти от работата на двамата български космонавти Георги Иванов и Александър Александров. Специално място е отделено и на приноса на страната ни и Българската академия на науките в разработването на космическа храна.    

Фотоизложбата показва още приносът на страната ни в разработването на космически прибори и апарати, с които са оборудвани много спътници. Именно с разработването на тези високи за своето време технологии и изпращането на двама души в орбита, България влиза в семейството на космическите държави.

Изложбата „България и Космосът“ ще бъде в Бургас до 5 юни и е със свободен вход. Авиомузеят работи в дните от сряда до неделя от 09:00 до 17:00 часа.  


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега