Бизнес, Бургас, Топ новини

Аутсорсинг индустрията идва на дискусия в Бургас за бизнес бъдещето на региона

0

На 30 март в Smart Center – Бургас ще бъде проведена кръгла маса на тема “Конкурентоспособна икономика чрез стимулиране на партньорството между местната власт и бизнеса“. Форумът се организира със съдействието на Община Бургас и е част от проекта Road Show 2017 на ICT Media, Българска аутсорсинг асоциация и Асоциация на собствениците на бизнес сгради в България.

В дискусията ще участват:

* Димитър Николов, кмет на община Бургас;

* Олга Стоичкова, председател на УС на Асоциация на собствениците на бизнес сгради в България (АСБС) и търговски директор на Sofia Airport Center;

* Стефан Бумов, председател на борда на директорите и съосновател на Българска аутсорсинг асоциация (БАА), главен оперативен директор на HeleCloud;

* Доц. д-р Магдалена Миткова, ректор на Университет “Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас.

В 14:45 ч.,  веднага след обсъждането, ще бъде организиран брифинг за журналисти, на който ще бъде споделен обобщен анализ на направените изводи и взетите решения.
Проектът “Road Show 2017” има за цел да създаде предпоставки за развитие на регионите чрез подобряване на бизнес климата в тях. Обект на дискусията ще бъдат темите за намиране на подходящи кадри чрез взаимодействие с местни университети, осигуряване на преференциални условия за инвестиция в изграждане на модерни бизнес сгради в региона и подобряване условията за сътрудничество между местните власти, университетите и бизнеса.

Припомняме, че миналата година Българска аутсорсинг асоциация отличи Бургас като най-перспективна дестинация за развитие на този вид индустрия. Междувременно, в началото на 2017-та бе учреден обществен съвет към кмета Димитър Николов, който да подпомага логистично именно аутсорсинг и ИТ компании с интерес да работят тук. От октомври миналата година Община Бургас за първи път подпомага финансово 60 студенти от компютърните специалности в двата местни университета, като заплаща семестриалните им такси. Английски език и компютърна грамотност тук се изучават още в детската градина. Всичко това е част от общинската политика за привличане на инвестиции в сектора.

Информация за “Road Show 2017”, профил на участниците и темите на обсъждане са налични на: http://events.idg.bg/bg/2017/RoadShow/192.

При желание да се включите, трябва да се регистрирате на: http://events.idg.bg/bg/2017/RoadShow/192/registration.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега