Бургас, Политика, Топ новини

Атанас Зафиров: Заплатите в Бургас са много под средните за страната

0

Бургас отчита ниско ниво на работната заплата. Това каза за Радио „Фокус” депутатът от ПГ на „БСП лява България“ Атанас Зафиров.

Той уточни, че тя е много под средната за страната и резултатите показват, че през първата половина на 2016 година заетите лица са намалели с близо 7000 души или 5% спрямо предходната година.

„Това е показател за зависимост на местната икономика от финансиране по проекти, което не създава трайни работни условия. Свидетели сме и на задълбочаващо се диференциране в региона, защото само на 30 км от областния център се отчита пълна липсва на елементарни битови придобивки, едно продължаващо социално изключване на големи групи от хора, демографска криза – свидетели сме на цели обезлюдени села, закрити училища. Все по-голяма рядкост са семействата с повече от едно дете“, каза Зафиров.

Той подчерта, че проектите, свързани с пътната инфраструктура, изостават, като Бургас – Слънчев бряг, обхода на Камено, Слънчев бряг – Обзор, Малко Търново – Царево, а голяма част от общинските пътища не са в добро състояние.

„Освен всичко, наблюдаваме и постоянно увеличение на данъците, като данък придобиване, който беше вдигнат на 3%, и прехвърляне тежестта върху крайния потребител“, каза още депутатът.

Атанас Зафиров коментира и опита за повишение на патентния данък върху такситата като подчерта, че масовото недоволство е показателно.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега