Бургас, Общество, Политика

Атанас Зафиров: Жителите в кв. “Победа” живеят по-зле от тези в африканските държави

0

Вторият в листата на коалиция „БСП – лява България“ Атанас Зафиров посети бедстващите жители на квартал “Победа”.

Той се срещна със стотици роми, които пострадаха от проливните дъждове в последните дни. Хората разведоха Зафиров по домовете си, като споделиха, че нито един политик не се е заинтересувал от техните проблеми. От обиколката се видя, че голяма част от къщите все още са под вода, стаите са поразени жестоко от пороите, а условията за живот са нечовешки. Малки деца, възрастни хора и инвалиди са принудени да спят в една стая заради наводнението.

“Това е срамно за държава в ЕС и в 21 век. Срамно е и за най – добрия град за живеене. Ангажирам се да помогна с всички сили. Ще настоявам да се създаде специална комисия към Общината и Общинския съвет, която да се заеме с проблемите в квартал Победа”, категоричен бе Зафиров.

Бившият депутат беше изумен от лошото състояние на пътната мрежа и инфраструктурата в “Победа”.

“Непонятно е как оцеляват тези хора. Тук няма елементарни условия. Направо е смайващо как в Бургас се наливат десетки милиони в показни проекти, а само на няколко километра от центъра хората живеят по – зле и от тези в най – затънтените африкански държави. Тук няма канализация, електрическата мрежа е в лошо състояние, реално няма и пътища. Проблемите са много. Тези хора са като отритнати от обществото. Време е наистина да се заработи за реална интеграция на ромите.”, коментира още Зафиров.

Той направи и дарение за бедстващите жители. С лични средства закупи консерви, минерална вода и хляб за най – тежко пострадалите.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега