Бургас, Политика, Топ новини

Атанас Зафиров: ДПС трябва да почине от властта. Имаме нужда от стабилно управление (ВИДЕО)

0

Вторият в листата на коалиция “БСП лява България” във 2-ри МИР-Бургас Атанас Зафиров заяви пред камерата на VoxBurgas, че една от основните причини да не започне строежът на АЕЦ “Белене” е несъгласието на Движението за права и свободи.

Това стана само минути след като от колегата му Емил Георгиев (председател на ПК “Екогластност”) посочи като основен виновник за неуспешните опити за реформа в енергетиката през последната година и половина – ДПС. Той дори заяви, че въпреки усилията на колегите му от парламентарната група на Коалиция за България, когато те са правили консултации с “една светла личност” на име Йордан Цонев, той моментално след това е ходил при ГЕРБ. Според него ДПС се гаври с всички и е време да бъде изкарана от властта, поне за четири години.

Ето какво каза и бившият бургаски депутат Атанас Зафиров по темата:

Г-н Зафиров, читателите и зрителите на пресконференцията (гледай тук) ще стигнат до извода, че ДПС са основният виновник за много неслучили се реформи в енергетиката за последната година и половина. Така засилвате говоренето АнтиДПС, което пък навежда на една друга мисъл – все по възможна ли става коалицията БСП-ГЕРБ? Защото желанието да бъде изолиран “балансьорът” в българската политика трябва да има равен по сила… 

Аз първо споделям мнението на колегата Георгиев, че ДПС малко трябва да почине от управлението. Без да фиксирам някакви времеви хоризонти и без да съм особено настоятелен в това отношение, защото в крайна сметка кой управлява и кой не решава българският избирател. Така отговарям и на вашия въпрос за евентуалната коалиция. Още е рано за такъв коментар. На 5-ти вечерта ще можем да кажем ясно и категорично накъде отива политическата ситуация, като видим резултатите от изборите. Аз не искам така да звучи, разбира се, че Движението за права и свободи са виновни за състоянието на българската енергетика. В никакъв случай не сме твърдели подобно нещо, напротив – много ясно и аргументирано обяснихме, че от една страна за това са виновни предишните управляващи, които допуснаха едно неразумно разрастване на ВЕИ-тата, по-предишните, които договориха високата цена на американските централи. Направихме един извод, в едно изречение, че БСП сваляше цената на тока, а сегашните управляващи я вдигат. Но ясно и категорично държа на мнението, че една от причините да не се строи АЕЦ “Белене” е нежеланието на Движението за права и свободи. Това е факт!

Това е много сериозен упрек към бившия ви коалиционен партньор, затова казвам, че така почва да звучи. Да не се изпаднем в ситуация в стил “Симеон Сакскобургготски – народът така е пожелал” и да влезем в “германския модел?

Нищо лошо няма в “германския” модел. Доказа се, че работи. Нека да изчакаме резултатите и тогава ще видим. Аз лично смятам, че народът се умори от политиканстване, народът се умори от избори, народът има нужда от стабилно управление. Видя се, че експериментът със 120 народни представители не работи, не виждам с какво ще е по-различен със 121. Всеки резултат под 140  народни представители вещае скорошни избори и нестабилно управление. Така, че призовавам всички колеги към разум и обединение около национални приоритети.

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега