Бургас, Политика, Топ новини

Атанас Зафиров: За БСП сигурността на хората е най-важна, за ГЕРБ явно не е

0

„За БСП сигурността на хората е най-важна, за ГЕРБ обаче явно не е. Фактите показват, че в Алтернативния ни бюджет ние сме заложили за сигурността 1,40% от БВП, докато ГЕРБ предлагат по-малко от 1,20%, за разлика от миналата година, когато бе постигната 1,28%. Съдете сами за кого сигурността на хората в държавата ни е по-важна – за нас или за тях?” Това заяви съпредседателят на Съвета по външна политика и международна дейност, сигурност и отбрана към НС на БСП Атанас Зафиров по време на дискусия по Алтернативния бюджет на левицата в областта на сигурността и отбраната. 

“Ние предвиждаме 1,40% от БВП за сигурност, а ГЕРБ – дори няма 1,20%”, каза Зафиров, като допълни, че според него в сферата на сигурността вече става въпрос за оцеляване.

БСП също определят Алтернативния бюджет като бюджет, който поставя в центъра на вниманието отделния човек.

„С Алтернативния ни бюджет ние искаме да покажем на обществото, че човекът е сложен в центъра на вниманието”, обясни Зафиров. По думите му обвиненията, че БСП едва ли не били милитаристи, са абсолютно несъстоятелни, защото животът и здравето на военнослужещите са от ключово значение за левицата. „За кое сме милитаристи? За това, че искаме нашите момчета като летят, да не се страхуват за живота си, че искаме нашите парашутисти, когато скочат, да бъдат сигурни, че ще кацнат и запазят здравето и живота си или за това, че искаме моряците ни да са сигурни, че ще се върнат обратно на брега невредими?”, попита Зафиров.

„За БСП всички сектори в държавата са важни- и образованието, и здравеопазването, и всички останали. Който обаче не успява да се справи с проблемите, като управляващ държавата – да си ходи”, категоричен бе той.

 

В дискусията участваха и народни представители от „БСП за България”, експерти по сигурност, експерти по отбрана, командири на различни части в Българската армия, експери, участвали в изготвянето на Алтернативния бюджет в частта за сигурността и отбраната.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега