Бургас, Политика, Топ новини

Атанас Зафиров: БСП е реалната промяна

0

„БСП е реалната промяна и ще предприеме действия, за да бъде разпозната като такава. Основна цел на партията е реализиране на политики за възраждането на българската икономика и борба с неравенството.“ Това заяви зам.-председателят по Коалиционна политика на БСП Атанас Зафиров по радио “Фокус“ като допълни, че новият формат е опит за обединение на лявото политическо пространство, към което дълги години са налагани определени отношения.

Както на предходните избори на 4 април, така и сега, Зафиров е водач на листата на БСП в Сливен.

В предаването “Добър ден, България“ той посочи, че БСП остава с най-добро желание за взаимоотношения с „Движение 21“, а по отношение на обединението около Жан Виденов, Зафиров каза, че е скептик и не вижда потенциал в това. „Трябва да се работи за бъдещето, а не да се връщаме в миналото“, допълни още той.

„По отношение на преговорите с „Движение 21“ ние оставаме с най-добри намерения за бъдещо сътрудничество. Надяваме се на преодоляване на следващите ни общи цели, тъй като в хода на преговорите установихме, че има много неща, които ни събират, но когато навлязохме в конкретика пречките се оказаха непреодолими. Те бяха най-вече по отношение на условията, които бяха поставени от движението на Татяна Дончева“, коментира Зафиров.

„По отношение на така нареченото обединение около Жан Виденов, запазвам доза скептицизъм относно левия му характер, тъй като при най-бързия прочит на структурите и хората, които застават зад това обединение, не ми навяват подобни мисли. Не бих го причислявал към процеса на обединение на лявото и не виждам потенциал там, тъй като самите организатори, в това число и Жан Виденов, нееднократно подчертаха, че това е проект, ориентиран към миналото. Няма как с подобно заявени амбиции да се впишеш в амбициозните цели, които ние си поставяме“, каза зам.-председателят по Коалиционна политика в БСП.

По отношение на водачите на листи Атанас Зафиров обясни, че 1/3 от тях са нови и това показва разбиране на грешките, допуснати в последната кампания, както и предлагане на механизъм за тяхното отстраняване. Според него в 46-ия парламент ще има разумен опит за съставяне на правителство, с оглед на общите цели, чрез диалог.

„БСП е системна и предсказуема партия. Без участието на левицата няма как да се сформира стабилно управление“, каза още Зафиров. На финала той бе категоричен, че партията, с която БСП няма да се коалира, е ГЕРБ.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега