Бургас, Политика

Атанас Зафиров пита Калфин дали е редно деца да пресъздават сцени на насилие

0

Бургаският депутат от БСП Лява България Атанас Зафиров попита министъра на труда и социалната политика Ивайло Калфин дали счита за редно деца да участват в сцени, пресъздаващи насилие и използване на оръжие, както и дали като министър ще потърси отговорност и какви ще бъдат санкциите. Питането е съвместно с колегата му Васил Антонов.

Зафиров поясни, че става въпрос за пиесата “Мост между поколенията“, представена пред политици и общественици на беленския остров Персин на 30 май 2015 г.

„Видно от репортажите и снимки в различни медии, взелите участие деца са въвлечени в сценки, включващи елементи на насилие и употреба на огнестрелно оръжие“, обясняват народните представители.

Според тях особено драстична и показателна в това отношение е фотография, носеща логото на Министерство на отбраната, на която дете е насочило пистолет към главата на паднало на колене и молещо се друго дете.

Депутатите от БСП Лява България уточняват, че като основен организатор на събитието е представен италианският гражданин отец Паоло Кортези, който в последващи медийни изяви не отрича тези факти.

„Нещо повече, дори твърди, че и друг път е ползвал деца в подобни сцени, например разиграването на библейска сценка с избиване на младенци с дървени мечове“, казаха те.

„Не е за вярване, но подобна позиция се заема и от директорката на училището, г-жа Румяна Богданова, която не вижда нищо смущаващо в тези изяви! Разбираемо, всичко това предизвика огромно възмущение и недоволство в българското общество“, допълни Зафиров.

Социалистите попитаха и дали се оказва контрол и какъв върху дейността и проявите на подобни религиозни проповедници, които работят и общуват директно с деца.

Атанас Зафиров е сигнализирал за този случай и Държавната агенция за закрила на детето.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега