Uncategorized

Aрестува по обвинение в измама директора на “Ringing Bells”

0

Полицията в Индия арестува по обвинение в измама директора на “Ringing Bells” – индийската фирма, която твърди, че продава най-евтиния смартфон в света, съобщава BBC News. 

Мохит Гоел е задържан след като един от дистрибуторите на устройствата е заявил пред полицията, че не е получил бройките, за които предварително е платил. 

Компанията започна да продава на пазара в Индия телефона Freedom 251 на цена от 3,70 долара през февруари 2016 г., с което спечели световно медийно внимание. И въпреки че много клиенти получиха телефоните си, Ringing Bells е обвинена, че не изпълнява всички свои поръчки, които са предварително платени. 

Дистрибуционната компания Ayam Enterprises твърди, че й е изплатила сума на стойност около 45 000 долара, след като Гоел убедил нейни представители да започнат да доставят телефона в Индия. След това само известна част от устройствата били доставени, а служители получили смъртни заплахи, ако продължат да питат за останалите преведени пари отново и отново. 

Гоел ще бъде изправен пред съд, след като в полицията в Индия са получени и други подобни оплаквания срещу него. 

Миналата година той заяви, че телефонът ще бъде произвеждан местно, като част от обширно популяризирана от правителството програма на премиера Нарендра Моди за насърчаване на регионалното производство. Съществуват много въпроси около този бизнес модел, като мнозина се питат може ли наистина да бъде предлаган телефонът толкова евтино. Анализатори са на мнение, че това е вид “пирамида”. 

 

 

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега