LifeStyle

Apple ще представи бюджетен iPad идната седмица

0
Технологичният гигант Apple ще представи нискобюджетен таблет iPad специално за ученици и учители следващата седмица, предава Bloomberg. Спецификациите на новия iPad не са известни към настоящия момент, нито каква ще е цената му. 

 
Според информацията компанията подготвя и образователен модел от серията MacBook. Решението звучи конкурентоспособно, предвид опитите на Apple да се върне на пазара, който в момента е доминиран от евтини Chromebook и PC устройства. 
 
За сравнение най-евтиният iPad с 32GB RAM струва около 329 долара, докато много от горепосочените алтернативи могат да се намерят за под 200 долара. 
 
Преди Apple беше лидер на образователния пазар, но сега 60% дял от него се държат от Google-базираните Chromebook или Android таблети, 22% са в полза на сметката на персоналните компютри, а другите близо 20% са за Mac-ове и други устройства.  
 
Този пазар се оценява на стойност от 17.7 млрд. долара в глобален мащаб. Продажбите обаче не са единственото, което го движи. Много от учащите се продължават да използват старите си устройства, затова и предизвикателството е в посока на образователните услуги и доставчиците на такива. 
 
Ако слуховете за ниско бюджетния таблет на Apple се оправдаят, то предстои да бъде хвърлена повече светлина за него, както и за плановете на компанията в образователната сфера, на 27 март. Тогава гигантът е обявил свое специално събитие. 
 
Economic.bg

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега