Бизнес, Общество, Топ новини

Служители на Apple имат достъп до разговорите ни

0

През последните няколко месеца видяхме доста от склонността на големите технологични компании да записват и преслушват разговорите ни с цел подобряване способностите на виртуални асистенти от ранга на Alexa и Google Assistant.

Оказа се, че програмите на Amazon и Google съхраняват и преобразуват в текст доста поверителни детайли за потребителите им, които след това се преглеждат и преслушват от реални служители на компаниите.

Тази седмица The Guardian разкри, че виртуалният асистент на Apple – Siri, не остава по-назад и също записва и предава за разглеждане разговори, които не бихме искали да излизат от личното ни пространство.

Разговорите и думите ни след това се предават на външни компании, с които Apple има договори, за да се преслушват от хора с цел подобрение на услугата.

Идеята е, че хората могат да преценят и анализират в какви ситуации се активира Siri, дали те са реални или не, и дали виртуалният асистент отговаря адекватно.

Така служителите на тези компании често са дочували звуци от интимни преживявания на хора, поверителни разговори с лекари, нелегални сделки и всичко останало, което можем да си представим.

От Apple веднага коментираха разкритията на The Guardian и обясниха, че по-малко от 1% от случаите, в които Siri се активира по една или друга причина, минават през системата за анализиране.

Въпреки това, никъде в правилата за ползване на Siri компанията не споменава, че записите се разглеждат от истински хора.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега