Общество

АПИ създава още дирекции

0

Предвижда се създаването на две нови дирекции в Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) – „Информационни технологии и системи“ и „Пътна безопасност и планиране на дейностите по републиканската пътна мрежа“. Това се прави с цел да се оптимизира структурата и да се засили ефективността на работата, обявиха от агенцията. АПИ съобщиха, че няма да се добавят нови кадри, а се предвижда вътрешно преструктуриране. Увеличават се служителите в централната администрация на агенцията за сметка на специализираните звена.

 
Ще бъде създаден нов отдел в дирекция „Пътни такси и разрешителни“, който ще осъществява функции по администриране на приходите, постъпили от таксите за ползване на републиканските пътища, и ще поддържа националния електронен регистър на доставчиците на услуги за електронно събиране на такси. 
 
Основните функции на дирекция „Информационни технологии и системи“ са свързани с осъществяване на дейности в областта на информационните технологии и приложните информационни системи в агенцията. Идеята е да се осигури непрекъснато техническо наблюдение и поддръжка на бази данни на агенцията.
 
Същевременно дирекция „Пътна безопасност и планиране на дейностите по републиканската пътна мрежа“ ще има за цел планиране на мерки за подобряване на състоянието на съществуващата и изграждането на нова пътна инфраструктура, така че да се предотвратят и намалят пътнотранспортните произшествия в страната.
 
Economic.bg

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега