Бургас, Политика, Топ новини

Антон Коджабашев и бургаски легенди обсъдиха проблемите в спорта

0

Кандидатът за депутат от листата на коалиция БСП-АБВ Антон Коджабашев се срещна с представители на спортните среди в Бургас. Пред него те споделиха за проблемите в спорта в града и страната, надявайки се, че ако Коджабашев бъде избран за народен представител, той ще помогне за разрешаването им.

Заедно с бившия щангист, за да се запознаят по-подробно с неволите на спортните личности, бяха и адвокат Георги Сталев, президент на клуб по класическа борба “Черноморец”, както и Румен Петков, председател на АБВ.

В залата присъстащите бургаски легенди поискаха освен олимпийските ни медалисти, така и световните и европейските призьори да получават от държавата пенсии заради отличията си, прославили България. 

“Световните и европейските ни медалисти са в неравнопоставено положение в сравнение с олимпийските такива. Държавата трябва да обърне внимание и да отдаде заслуженото на тях. Всичко, което съм обещавал през годините, съм го изпълнил на 100%. Ще търся решение и на този проблем, ако бъда избран за депутат, всички знаете, че държа на думата си”, заяви Коджабашев. 

Отношение в дискусията взе и бившият директор и възпитаник на Спортно училище “Юрий Гагарин” в Бургас Димитър Костов. Той запозна най-вече Румен Петков с тежкото положение, в което се намира Спортното, поради липсата на собствена база на учебното заведение.

“Училището няма база, има изготвен проект да бъде създадена такава, но действия не са предприети. Тази идея е на поколения възпитаниците на Спортното. Темата трябва да стане държавна политика. Проблемите в “Юрий Гагарин” са много, натрупани са през годините”, каза още Костов.

Той, както и останалите спортни фигури, изразиха и огорчението си от цялостната ситуация, в която се намира българският спорт.

“Преди брояхме медалите от Олимпиадите, сега броим квоти. Бяхме по 150 български спортисти на олимпийски игри, а ако се върнехме с под 20 медала – това си беше провал. Имахме изграден модел за изграждане на успешни спортисти, който сега се прилага от САЩ и Китай, докато ние си го унищожихме”, добави Димитър Костов.

От своя страна Румен Петков призова спортната общественост на Бурас да подкрепи Антон Коджабашев на предстоящите парламентарни избори, като по този начин те ще покажат отношението си не само към него, но и към спорта в морския град.

“Антон е човек на думата, на ангажимента. Подкрепяйки го ще дадете възможност той да реши проблемите в спорта на Бургас. Гордея се, че сме приятели с него и съм убеден, че той няма да загърби поетите към вас обещания, ако бъде избран за депутат”, заяви Петков.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега