Бургас, Култура

Ансамбъл „Странджа“ с две номинации за наградите „Кристална лира“ 2014

0

Ансамбъл “Странджа” на Община Бургас получи две престижни номинации за наградите “Кристална лира”. Призът е за ярки върхови постижения в музикално-изпълнителското и танцовото изкуство.

Наградите ще бъдат присъдени за 18-а поредна година от Съюза на българските музикални и танцови дейци и Classic FM радио. Ансамбъл “Странджа” е номиниран в категориите “Музикален фолклор” и “Танцов фолклор” за спектакъла си от Прегледа на професионалното фолклорно изкуство в Пазарджик тази година.

Всеки, който желае, може да подкрепи бургаския ансамбъл, като изпрати името и категорията им на адрес kristalnalira@classicfm.bg в срок до 30 октомври 2014г. Тържествената церемония по връчване на наградите ще се състои на 1 ноември 2014 г. в залата на Музикалния театър- София /ДМБЦ/ от 19:00 часа.

Наградите “Кристална лира” са учредени през 1997 г. с цел създаване на система за обществено отбелязване на ярки върхови постижения в музикално-изпълнителското и танцовото изкуство. Те са част от Културния календар на Столична община и се провеждат с любезното съдействие на Министерството на културата.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега