Бургас, Култура, Топ новини

Ансамбъл “Никола Гинов” стана лауреат на международен конкурс в Санкт Петербург

0

Фолклорен танцов ансамбъл “Никола Гинов” към Младежки културен център – Бургас с художествен ръководител Димитър Гинов се завърна с голямата награда – лауреати II степен от XIII Международен конкурс за хореографски колективи “Петербургска виелица 2016”, който се проведе от 27 януари до 1 февруари в Санкт Петербург, Русия.

Наградата беше присъдена в категорията “народни танци” старша възраст. Това е първото участие на бургаските танцьори в този конкурс и те спечелиха отличието в категорията, съревновавайки се с 10 колектива от Русия, Литва, Латвия и Естония, показвайки четири български народни танца от четири различни етнографски области.

Художественият ръководител Димитър Гинов беше поканен в конкурса да участва като жури в категориите “класически танц” и “съвременен – естраден танц” и проведе мастер клас по български народни танци.

Тази година в конкурса са участваха над 400 изпълнители.

Положителните резултати от този конкурс показват високо професионално ниво на ансамбъла. Наградата е заслужено признание за приноса на ръководителя и танцьорите в съхраняването, популяризирането и разпространението на българските народни танци.

XIII-ят Международен конкурс на хореографски колективи “Петербургска виелица” се организира по инициатива на творческото сдружение “Петроградска страна”, Междурегионална обществена детска организация “Съзвездие”, с подкрепата на администрацията на район Петроград и Международната асоциация на фестивалите и артистите “WAFA”.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега