Общество

“Анонимните” обявиха кибервойна на “Ислямска държава”. Първият удар вече е факт

0

Хакерската групировка “Анонимните” е ударила над 800 акаунта в социалните мрежи на поддръжници на “Ислямска държава”. За това съобщиха самите хакери в интернет платформата Пейстбин, използвана от “Анонимните” за публикуване на новини от дейността им. Били са хакнати 800 акаунта в “Туитър”, 12 лични страници във “Фейсбук” и над 50 имейл адреса, съобщава телевизия Европа.

Според хакерите собствениците на ударените акаунти са били свързани по един или друг начин с “Ислямска държава”. По-късно CNN съобщи, че “Фейсбук” е премахнала 11-12 лични страници, посочени от хакерите като собственост на джихадисти. Официалният аргумент е, че публикациите в тях противоречат на правилата на социалната мрежа.

“Анонимните” обявиха кибервойна на “Ислямска държава” в началото на този месец. “Тръгваме на лов за вас! Ще извадим от строя всички ваши сайтове, акаунти, електронни пощенски кутии. От този момент нататък интернет става опасен за вас. Ще се отнасяме към вас като към вирус. Ние сме лекарството!”, заявиха “Анонимните” във видеообръщение.

Хакерската групировка заяви намеренията си да се бори с джихадистите след атаката срещу редакцията на френския сатиричен вестник Charlie Hebdo, при която загинаха 12 души. Тогава, пак чрез видеообръщение, “Анонимните” се заканиха на “Ислямска държава”: “Ще издирим и блокираме всяка ваша активност в социалните мрежи!”

Източник: Мениджър


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега