Общество, Политика

Ангелкова: Заради такси като „празен стол“ може да се отнема разрешително

0

Призовавам всички хора да сигнализират за такива лоши практики. Ние ще бъдем безкомпромисни към всяко такова нарушение. Ако се случва често, ще предприемаме крайни мерки, включително отнемане на разрешителното за дейност. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова, която коментира пред Nova темата с таксуването с 20 лв. за всеки празен стол в заведение в Созопол.

Тя определи „санкцията“ от страна на заведението като „абсолютно недопустима“ и призова всички собственици и управители на заведения да управляват по-добре рисковете си, но не и като налагат подобни „такси“. 

Според председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов заведението ще бъде санкционирано, тъй като в касовата бележка е начислило на клиентите сума за „измислени неща“. От КЗП потвърдиха, че в крайна сметка клиентите не са платили тези 20 лв., вероятно защото е станал скандал.

„Още вчера извършихме проверка. Санкция ще има по Закона за туризма за това, че без да е отразено в менюто, се начислява такава услуга и на потребителя се представя документ с цел той да извърши плащане. Тъй като в него е вписана услуга, която не се предлага в менюто, това само по себе си е нарушение”, коментира Маргаритов.

Управителят на заведението потвърди, че в касовия апарат е заложена подобна „санкция“ за клиентите, но тя никога досега не била активирана. Той оправда сегашното решение с грубо отношение от страна на клиентите, но в крайна сметка определи тяхната такса „празен стол“ като грешка и обеща никога повече да не я използват.

Economic.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега