Бизнес

Amazon задминава Apple

0

Amazon може би ще детронира Apple като най-високо оценено дружество на Wall Street, пишат от сайта Investor.bg, позовавайки се на Reuters.

Това се случва след като компанията на Джеф Безос достигна 900 млрд. долара и за пръв път отбеляза ключов момент в 21-годишната си история като публична компания.

Тази сряда компанията обяви, че е продала над 100 млн. продукта по време на годишната си разпродажба Prime Day, а в резултат книжата й за кратко достигнаха цена от 1858,88 долара. Това даде на Amazon пазарна капитализация от 902 млрд. долара. По-късно сумата беше ревизирана, а акциите по време на борсовата сесия се търгуваха със спад в цената от 0,16%.

Книжата на Amazon са повишили стойността си с над 57% през 2018 г., което значи увеличение от 123 хил. пъти от момента на листването ѝ в Nasdaq през 1997 г. Инвеститор, който е купил една акция за 18 долара при IPO-то, сега ще има инвестиция на стойност над 22 200 долара, включително трите сплита на акции през 90-те години.

След като Джеф Безос основава онлайн компанията в гаража си през 1994 г., Amazon оцеля през дотком кризата, а след това се разшири рязко в индустрията за продажби на дребно, преобръщайки начина, по който потребителите купуват продукти и превръщайки се в заплаха за физическите магазини.
 
Amazon, видео стрийминг услугата Netflix и още няколко технологични компании подхранват ралито на Wall Street през последните години. Те остават ключови части от портфолиото на мениджърите.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега