Бизнес, Общество

Amazon пуска летящи куриери

0

Tранснационалната компания Amazon успя да преодолее една от големите пречки пред бъдещето, в което всички поръчки ще се доставят с дрони, пише TheNextWeb. Компанията е получила разрешение за експериментални доставки с дрони от Федералната авиационна администрация (FAA) .

Технологичният гигант има право да използва роботизираните летателни машини през светлата част от денонощието, при максимална височина 122 метра и ясно време. Администрацията изисква още в опитите да участват пилоти, които имат визуална връзка с дроните.

В рамките на експерименталния лиценз Amazon ще трябва да предоставя месечни летателни данни на FAA, сред които брой полети, работно време на пилотите, проблеми с функционирането на хардуера или софтуера, отклонения от инструкциите на диспечърите и загуба на комуникация с дроните. Независимо от строгите правила, това е чудесна новина за Amazon и потенциалната му флота от летящи куриери.

В края на 2013 г. Amazon тества за първи път успешно доставяне на пратка с безпилотен летателен апарат. Дроните, наречени Octocopters, могат да доставят пакети с тежест до 2,3 кг на клиентите в рамките на 30 минути след поръчката им. Такива са около 86% от пакетите, които разпраща до клиентите си Amazon.

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега