Бизнес

Amazon продава свои собствени стоки – от бельо до инструменти

0

Сед десетилетия продажби, чрез които научи какво купуват хората и кога го правят, Amazon започна да продава свои собствени стоки.

От зарядни за смартфони до хавлии предлага марката AmazonBasics, пише електронното издание на Дневник. Amazon избира продукт, който се продава добре, и започва да работи с производители – тактика, която вече тревожи търговците. Фирмата продава широк спектър от вещи, използвайки марки, които не съществуват извън онлайн магазина ѝ, и не оповестява ясно, че продуктите са произведени от нея.

Компанията е подала или вече има удовлетворени молби за регистрация на над 800 търговски марки, пише Quartz. Медията е открила 19, които са собственост на Amazon и имат страници в онлайн магазина. Сред тях са марки бельо, козметика, инструменти, обувки и дрехи, храни и мебели. Само една от 19-те оповестява, че е продукт на Amazon, останалите изглеждат като всеки друг продукт.

Марк Димасимо, изпълнителен директор на рекламната агенция DiMassimo Goldstein, коментира, че има логика в подхода на Amazon да продава свои стоки, но с друго име. “Как си представяте някой да каже “О, Боже, лубрикантът на Amazon е толкова секси”? Има граница, до която може да се простре марката Amazon, и е умно тази граница да не се пресича.”

Това е поредната стъпка в растежа на интернет гиганта. Компанията купува повече самолети, за да доставя стоки, обяви, че наема 50 000 нови работници, работи по напълно автоматични доставки и по създаването на офлайн магазини.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега