Коментари, Политика, Топ новини

Ама, младеж, ти кога стана политик?

0

Луиза Григорова, Стефан Данаилов, Ивайло Захариев, Светльо Витков, Васил Гюров, Свилен от “Остава”, Супер Любо, Нона Йотова и “младежът” от Цифровизацията, …

Това не са финалните надписи от новия мега-сериал на Митовски или Халваджиян. Тези имена са просто извадка от кандидатските листи за парламентарните избори на 26 март. Бареков може и да се отказа от цирка, но шоуто съвсем не е приключило.

Добре, че Теодосий Спасов се усети навреме, че за малко и той да падне жертва на кастинга.

За по-паметливите – днешната ситуация напомня удивително силно за 2001 г., когато поради остра липса на “царедворци” Царят напълни Народното събрание с трупа театрали и телевизионни говорителки. Явор Милушев и Коста Цонев поддържаха кворума рамо до рамо с Диляна Грозданова, Юлияна Дончева и Милена Милотинова. През това време Пламен Панайотов подаваше отчаяни сигнали със зелен и червен флумастер на мнозинството от доволно анонимни жълти депутати.

Истинският пробив на артистите в политиката стана още по-рано и пак на принципа “Нема ‘ора”. Във Велико народно събрание от 1990 г. личности като Петър Слабаков, Тодор Колев, Анжел Вагенщайн, Васил Михайлов, Валери Петров, Светлин Русев и Кирил Маричков си правиха реплики, дуплики и лични обяснения.

Оттогава датира и един от най-абсурдните епизоди в историята на Народното събрание, който би трябвало да е достатъчен, за да откаже от политиката всеки уважаващ себе си творец.

Още на първия месец Йордан Радичков помоли да бъде освободен от депутатстването – защото видя, че “кюнците не теглят”. Вместо да го оставят на мира обаче, колегите му отказаха да го пуснат, а доскорошните му братя по перо ругаеха великия писател от трибуната, защото бил направил “договор с една партия, а не със своя народ”.

Разбира се, всеки гражданин има право да се “политизира”. Има право и да се кандидатира за депутат – дори да не е учил за законотворец, а за перкусионист. Само че от тази сцена рядко се слиза с аплодисменти.

За съжаление, който плаща, той поръчва музиката. И да гласуваш за Калин Вельов, накрая пак избираш Гинче Караминова.

източник: webcafe.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега