Бизнес, Бургас, Топ новини

“Алфатур” – един от най-големите туроператори обяви фалит

0

Един от най-големите туроператори в страната “Алфатур” обяви фалит, заедно с компаниите „Алфамарина БГ“ ЕООД и „Алфамарина“ ЕООД.

Новината бе съобщена от Министерството на туризма.

Във ведомството днес са получени официални уведомления от „Алфатур“ АД, „Алфамарина БГ“ ЕООД и „Алфамарина“ ЕООД, на основание чл. 105, ал. 1 от Закона за туризма, с които официално уведомяват, че и трите дружества са подали в Софийски градски съд молби за откриване на производства по несъстоятелност.

И трите компании са вписани в Националния туристически регистър и имат действащи застраховки към днешна дата.

 

„Алфатур“ АД информира, че няма туристи, които в момента се намират зад граница и остават необезпечени вследствие на ситуацията. Всички техни клиенти, които са заплатили пътуване или почивка, следва да предявят иск за плащане към техния застраховател – Застрахователно дружество „Евроинс“ АД, като предоставят всички платежни документи и договори за услуга. „Алфатур“ АД заявява готовност да окаже съдействие на застрахователя, уточняват от Министерството на туризма.

„Алфамарина БГ“ ЕООД и „Алфамарина“ ЕООД са декларирали, че нямат сключени действащи договори с потребители, които да се покриват от застраховка „Отговорност на туроператора“.

Преди 5 години фалира друг водещ български туроператор – “Алма Тур”. Тогава се създадоха огромни проблеми за стотици туристи. 

източник: offnews


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега