Общество, Политика

Александър Манолев подаде оставка като зам.-министър на икономиката

0

Зам.-министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка, която бе приета от премиера Бойко Борисов. Така Манолев вече не е на поста. Като мотив за решението си Манолев е изтъкнал стартиралата проверка на Върховна касационна прокуратура по повод медийни публикации относно имотите му и желанието му това по никакъв начин да не засяга работата на правителството.

Друг аргумент, посочен от Манолев, е солидарността с колегите му, които са спазили моралния стандарт в управлението и са напуснали постовете си само заради съмнения. „Сигурен съм, че в документите няма нищо срещу мен, но не мога да подложа семейството си отново на това. Благодаря за доверието. Решението ми е лично“, коментира Манолев.

По-рано днес стана ясно, че ВАП е започнала проверка срещу него заради твърдения в медийни публикации за извършени престъпления, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз от лице, заемащо висша публична длъжност. Става дума за публикация в електронния сайт „Медиапул“ със заглавие: “Частна вила с минерален басейн по европроект?”. Зам.-министър Манолев отрича и други публикации”, уточняват от прокуратурата.

Твърденията за злоупотребата се появиха за пръв път в разследване на сайта „Биволъ“. Според публикация там зам.-министърът притежава имот, в който е построена “къща за гости”, финансирана с 380 000 лв. по проект на Програмата за развитие на селските райони. Плащането е одобрено от Държавен фонд “Земеделие” (ДФЗ) през декември 2015 г. – по това време Манолев е зам.-министър на туризма, и то само от месец на поста. “Биволъ” твърди, че фирмата, построила къщата за гости, не извършва никакви дейности и имението се ползва за почивка от семейството на заместник-министъра. Пред изданието той казва, че наистина ползва имота, но срещу заплащане. Също така твърди, че е продал земята, но според “Биволъ” справките в кадастъра и имотния регистър сочат обратното. 

 Economic.bg.

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Кого бихте подкрепили за Кмет на Бургас на изборите?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега