Бизнес, Бургас, Интервю, Топ новини

Александър Милев: Фокусирани сме върху привличането на клиенти, които да направят стъпка към Бургас

0

За две години и половина международната компания Съдърланд е предоставила постоянна работа на над 200 бургазлии. Бързоразвиващият се бургаски офис за нула време си изгради имидж на един от най-добрите офиси на Съдърланд в световен мащаб.

В навечерието на стартиращата кампания по наемане на нови служители разговаряхме с Александър Милев, директор на  бургаския офис на Съдърланд.

Г-н Милев, 2016-та година беше доста успешна за Съдърланд. Успяхте да увеличите броя на служителите си, а и открихте нов отдел с италиански език. Какви са целите на компанията за тази година в Бургас?

През миналия ноември стартирахме нов Италиански проект и погледнато в краткосрочен период е развитието на проекта с италиански език, който вече наброява 30 човека, при планирани 50 до края на годината. Вярвам, че тази цел ще бъде постигната на 100%. В дългосрочен план водим активно преговори с нови клиенти, които да направят стъпка към Бургас, където ще могат да използват потенциала и на други езици като английски, френски и испански. Това е основната цел, върху която се фокусираме. Ако постигнем това, ще предоставим доста широк спектър от позиции и ще можем да предложим добра среда за хората, които владеят чужд език.

Бяхте първите в Бургас в този сектор. Не се ли боите от появата на ваши конкуренти?

Тази възможност никога не е изключена и сме наясно с това, че е възможна появата на конкуренти, което в никакъв случай не трябва да е повод за притеснение. Тази сфера се развива с много бързи темпове в последните години в България и все повече фирми гледат за алтернативни дестинации извън София.  Едни могат да се фокусират върху познаването на езици, други върху различни качества, свързани с компютърните умения и оперирайки в един бранш, те могат дори да не се конкурират. Съдърланд предоставя високо качество на услугите и добри условия на работа, затова потенциалните ни конкуренти ще трябва да се постараят, за да вдигнат нивото.

Тук от Бургас осъществявате глобален бизнес по целия свят. Разкажете малко за бургаския ви офис. Как се развива той през тези две години и половина? Има ли ръст на клиентите, екипът разраства ли се?

Компанията отвори врати в Бургас през 2014 год. За тези две години и половина постигнахме значителен ръст, като в момента в Бургас работят около 200 души. Офисът ни в МОЛ „Галерия” претърпя разширение, поради увеличаването на екипа и необходимостта от допълнителни офис площи. Проектите имат потенциал за разрастване и развитие, с което идват и нови работни места. Основното нещо, от което имаме нужда е да намерим кадри, които владеят определени езици. За момента фокусът е върху немски и италиански език. Имаме и проект с руски език

Има ли практика във вашата компания да се правят вътрешни трансфери, т.е. ваши служители да се местят от един офис в друг офис на Съдърланд в друг град или държава?

Да, тази възможност е напълно реална. Имаме хора, които избират да се преместят от София в Бургас и обратно, така имаме и хора, които се завръщат в България от чужбина. В компанията работят и много чужденци, което очертава една международна среда в част от екипите. В Бургас най-вече имаме хора, които са се завърнали от Германия и работят за немския ни проект. Тук виждат потенциал и искат да останат в родния си град. Ние предлагаме хубава и престижна работа, добре платена и предлагаща опит в международна компания.

А стандартите едни и същи и са навсякъде във офисите ви по света и какви са изискванията към вашите кандидати?

Като международна компания, Съдърланд използва стандарти които се прилагат и спазват във всички офиси по света. Изискванията са приблизителни и са свързани основно с нивото на владеене на език. Понякога има и допълнителни изисквания свързани с проекта, за който даден служител ще работи. Има проекти, които са по-технически и за тях са необходими различни компютърни умения и познания за технологиите с които работим.

Какво би било посланието към вашият екип?

Едно от първите ми впечатления, когато пристигнах тук в Бургас, беше една много приятна, положителна и спокойна атмосфера за разлика от обстановката в София, където много компании се конкурират помежду си и динамиката и нивото на стрес са по-високи. На този етап това не се забелязва в Бургас. Намираме се в морски град, има доста ясно изразен туристически дух и хората гледат различно на нещата, а самата работа протича позитивно, приятно и спокойно. Резултатите на екипа ни в Бургас са много високи, за това посланието ми към всичките служители е да продължават да бъдат позитивни, да работят заедно в екип и в бъдеще да постигнат същите високи резултати.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега