Бизнес, Бургас, Общество

Алармират за висока смъртност на пчелите на територията на Странджа

1

Пчелари от три общини се събират днес в Царево заради констатираната висока смъртност на пчелните семейства на територията на Странджа.

Производители на мед в Малко Търново, Приморско и Царево, настояват за незабавна финансова помощ за възстановяване на загиналите пчелни семейства, съобщи БНР. За много от тях пчеларството е основен поминък.

След липсата на манов мед миналото лято, измирането на пчелите, хората са пред фалит, обясни един от организаторите Манол Тодоров. Според него, пчеларите трябва да получават помощи наравно с другите производители, пише „24 часа”.

“Само един пример ще ви дам. Умират крави, кози, овце – и всичко се заплаща. Когато пчелните семейства загиват, никой не ни обръща внимание. Има една приказка – ножът е опрял до кокала. Не можем повече да търпим. Ние обявяваме пълен, тотален фалит. Това е катастрофа на сектора в Странджа и ще навреди на екологичното равновесие на биоразнообразието. Странджа е пред прага на екологична катастрофа. Няма ли пчели, не може да има природа”,  заяви той.


1 Коментар

  1. FirstMae ноември 24, 2017 at 4:12 -  Отговор

    I have noticed you don’t monetize your site, don’t waste your traffic, you can earn extra cash every month because you’ve got high quality content.

    If you want to know how to make extra bucks, search
    for: Boorfe’s tips best adsense alternative

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега