Бургас, Общество, Топ новини

Алън Смит убил Калинка в къщата й, но взел тялото в своя дом, защото я обичал

0

Отношения, изразяващи се основно в напиване и побоища, са имали англичанинът Алан Смит и Калинка от сунгурларското село Терзийско, стана ясно по време на съдебното заседание днес. В Апелативен съд-Бургас бе взета мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо Смит, който уби своята приятелка на 25 юни, нанасяйки й няколко удара с нож. Макар и да са се обичали и да са от едно село, двамата са живеели поотделно един от друг в Терзийско. Убийството е станало в къщата на Калинка, но англичанинът взел тялото й в своя дом, защото много я обичал и искал тя да бъде по-близо до него. 

Той не сигнализирал веднага на полицията за стореното, а трупът стоял 2 дни в къщата на Алън Смит, който решил да зарови тялото в своя двор. Все пак бил “на косъм” да звънне на органите на реда, но бил объркан и разстроен, затова не го направил. 

Пред съда обвиняемият не можа да посочи конкретна причина за убийството, но отново добави, че много обичал Калинка.

Двамата са страдали от депресия, а чужденецът имал и проблеми с алкохола от много време насам. Смит опита да изкара и своята половика алкохоличка, която пиела по половин литър ракия на ден, но резултатите от аутопсията й не показвали изменения в черния й дроб, каквито трябва да има при всеки зависим от алкохола. 

Приживе убитата по особено жесток начин жена споделяла от три години насам пред задържания, че иска да умре, като дори е правила и опит да се обеси, но Алън я спрял.

“Напоследък всеки ден, в рамките на няколко месеца, ми повтаряше, че иска да умре, а в последствие дори ме караше аз да я убия.”, каза още обвиняемият. 

През юни 2020 година Алън Смит е осъден на 5 месеца условна присъда, с 3-годишен изпитателен срок, защото причинил средна телесна повреда на Калинка при поредното им сбиване. Адвокатът му Борислав Янчев разкри, че и неговият клиент често е бил атакуван физически от убитата. 

Калинка и Алън са водили скотски живот, но въпреки всички неволи, които съпътствали тяхната връзка, те продължавали да поддържат отношения.

Ако бъде признат за виновен англичанинът може да получи от 10 до 20 години затвор. Той и неговия адвокат поискаха мярката да бъде изменена от “задържане под стража” в “домашен арест”, за да може Смит да лекува своята депресия. Обвиняемият изтъкна, че от убийството на Калинка до задържането му, са изминали три дни и ако е искал е можел да избяга и да се укрие от правосъдието.

Предстои да бъде изготвена и съдебно-психиатрична експертиза на задържания и ако бъде установено, че той има психични проблеми, ще бъде изпратен в Ловеч, 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега