Бургас, Общество, Топ новини

Акве Калиде ще бъде домакин на работилничка за коледни картички и базар

0

Тази неделя, 15 декември, в туристически комплекс “Акве Калиде” отваря врати в празничното издание на “Арт-И-Факти”. В арт работилничките от 11.00 до 13.00 часа децата ще изработват атрактивни коледни картички и художествено украсени пликове. С тях могат да поздравят за празниците своите близки и приятели.

Таксата за участие в работилничките е 3 лв. за едно изделие, 4 лв. – за двете, и включва възможност за безплатно посещение в музея на “Акве Калиде”.

Заедно с това в благотворителен Коледен базар ще бъдат представени арт изделия, сътворени от децата на детския център за деца с увреждания “Свети Николай Чудотворец”. По думите на терапевта Дани Илиева, изделията са сътворени с много креативност, желание и любов.

ДЦДУ “Свети Николай Чудотворец”, създаден през 2000 г., работи ежедневно с деца с физически и умствени увреждания. Логопеди, психолози, трудотерапевти, рехабилитатори, социални работници и социални асистенти подготвят деца с увреждания за водене на самостоятелен живот, социална адаптация и социална интеграция. Най-любимите занимания на децата са свързани с творчеството – моделиране с глина, рисуване върху текстил, порцелан, стъкло, дърво, хартия.

Средствата, събрани от благотворителния базар, ще бъдат използвани за закупуване на материали – бои, лепила, прежди, стикери, цветни картони и др.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега