Общество

Aкция “Скорост” премина без жертви на пътя

0

Приключи акция „Скорост”, която обхвана пътищата в цялата страна. 24-часовия контрол премина под масирани полицейски проверки, които се извършиха едновременно в над 20 държави в Европа.

Общия положителен резултат е, че по време на акцията е констатирано общо понижение на средната скорост на придвижване на територията на страната. Резултатът е денонощие без жертви на пътя. Регистрирани са 156 леки пътно-транспортни произшествия и 20 тежки, в които са пострадали 24 души.

В хода на операция проверяващите са установили 1126 случая на превишена скорост и 387 други нарушения на Закона за движение по пътищата. За констатираните нарушения на правилата за скорост са съставени 591 акта и 474 фиша, съобщиха от пресцентъра на  МВР.

На други 61 водачи на автомобили, които не са били санкционирани на място поради невъзможност за безопасно спиране, ще бъдат изпратени покани за явяване в съответното структурно поделение на МВР.

В специализираната операция са участвали 319 служители от областните полицейски дирекции и СДВР, които са контролирали спазването на ограниченията за скорост в общо 521 точки в страната.

 

Източник: Мениджът


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега