Бургас, Интервю, Топ новини

Ахмед Ел-Аттар: Бургас бързо ще се превърне в IT-център на България

0

В последното си интервю като мениджър на бургаския офис на “Съдърланд Глобъл Сървисиз” Ахмед Ел-Аттар бе категоричен, че Бургас ще се превърне в новия IT-център на България. Специално за VoxBurgas той направи равносметка на отминалата вече година и прогноза за новата. От началото на тази година той е повишен и ще поеме управлението на един от най-големите клиенти на компанията в България. Това повишение идва след редица добри резултати на бургаския офис на “Съдърланд”, който Ел-Аттар ръководи от самото му отваряне през 2014 г.

Г-н Ел-Аттар, как оценявате 2015 г.?

За “Съдърланд Глобъл Сървисиз” годината беше изключително успешна. Навършихме една година от откриването на офиса ни в Бургас. Отбелязахме тази годишнина подобаващо в присъствието на кмета г-н Николов и г-жа Жанет Улрих, наш глобален оперативен директор. Безспорно най-важното е, че проведохме една успешна кампания по набиране на нови служители. Екипът ни се увеличи двойно. Изумен съм от това колко висококвалифицирани млади хора има в Бургас, които още с излизането от училище могат да започнат работа на много високо ниво.

Колко хора вече работят за “Съдърланд Глобъл Сървисиз” в Бургас?

Близо 150 души. В момента използваме пълния капацитет на офис-площта, която сме наели в Мол Галерия. Със сигурност ще имаме нужда от още площ, за да разширим своето представителство в Бургас.

Преди време бяхте казали, че най-големият проблем е липсата на офис-площи клас “А”. Това още ли е така?

Все повече се виждат усилията и на Общината, и на частни инвеститори да предоставят на фирмите по-добри офис-помещения. Няма как големите инвеститори да дойдат тук ако няма база. Фактите са такива, че все повече се работи в тази посока. Сигурен съм, че тези усилия ще превърнат Бургас в IT-центъра на България по-бързо, отколкото всички очакват.

Вие вярвате ли, че това може да стане?

Абсолютно! Бургас има всички дадености. Най-ценният капитал на града са хората. Аз се радвам, че нашата компания помогна на бургазлии да се върнат при семействата си. Имаме служители, които се връщат в Бургас не само от София, но и от Европа. Това е най-голямата ни гордост – да знаем, че сме събрали едно семейство отново заедно. Какво по-хубаво от това?

С това ли са свързани вашите очаквания за 2016-та година? Да върнете още бургазлии у дома?

Да, защо не? Бургас остава стратегически офис за компанията ни и ще продължим да го развиваме. “Съдърланд” през тази година ще наеме още хора, които ще имат възможност да работят в международна компания без да напускат родния град.

Вие обаче напускате Бургас. Разбрахме, че ще поемете управлението на един от най-големите клиенти на компанията ви в България. Как ще се отрази тази рокада на офиса в Бургас?

Бургаският офис е един от най-добрите в световен мащаб. Успяхме да станем един от трите най-добри офиси на “Съдърланд”. Резултатите, които постигнахме са благодарение на целия екип, който работи усърдно през последната година. Няма начин този ритъм да бъде нарушен, защото хората знаят какви са техните задължения и всеки си върши работата перфектно. Надявам се, че един ден ще мога да се върна в Бургас. Определено аз и моето семейство се влюбихме в този град. Нищо не се знае, може пък и да се случи.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега