Бизнес, Бургас, Топ новини

Агенцията по храните проверява бургаските сладоледи

1

Агенцията по храните започва проверки в обектите за производство и продажба на сладолед. Производството ще се следи до края на юни. До края на септември пък ще се инспектират търговските обекти като колички, щандове на открито, както и подвижни обекти.

Проследяват се масово суровините и материалите, използвани за направата на сладолед, както и етикетирането на готовия продукт. В обектите за продажба Агенцията по храните ще инспектира хигиенните условия.

Проверяващи влязоха в цеха на една от малкото фирми в Бургас, които  произвеждат сладолед. Проверката е била в цеха за производство на занаятчийски сладолед на верига “Роза”, видя репортер на VoxBurgas.com

„Много е важно какво се влага в този сладолед. Дали суровините, които се използват, отговарят на изискванията на действащите регламенти в нашата държава”, каза д-р Илияна Иванова пред Нова телевизия

Експертите съветват да внимаваме дори и за етикетите на всяка една опаковка.

„Всяка една опаковка излиза с индивидуален етикет, на който е посочен целият състав и дали има някакви алергени”, обясни д-р Денка Нгуен от БАБХ-Бургас пред медиите. 

В проверените обекти днес не бяха открити нарушения.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега