Бизнес

Adobe спира да поддържа Flash през 2020 г.

0

Компанията Adobe заяви, че до края на 2020 г. ще прекрати поддръжката си на платформата Flash и ще престане да обновява и поддържа Flash Player, е съобщено в блога на компанията.

Както се отбелязва в съобщението, в последно време функциите на плъгина Flash Player станаха достъпни в повечето браузъри чрез стандарти като например HTML5. Затова компанията в сътрудничество със своите партньори, включително Apple, Facebook, Google, Microsoft и Mozilla, решава да прекрати поддръжката си за Flash.

Компанията призова разработчиците да преминат на отворените стандарти до 2020 г..

През 2015 г. Facebook се обърна към Adobe с призив “да убие” технологията за интерактивна уеб анимация Flash. 

Според директора на сигурността на социалната мрежа, призивът е свързан с увеличаването на броя на оплакванията за ненадеждността на Flash.

През същата година компанията Mozilla блокира Flash Player в броузера Firefox до второ нареждане, след като се разбра, че в плейера има слаби места, които позволяват на хакерите да проникнат в компютрите.

Apple се отказа от Flash още през 2010 година. В отворено писмо Стив Джобс обясни причините за отказа, посочвайки технологията като основна причина за сривовете на OS X.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега