Бургас, Политика, Топ новини

АБВ представи кандидат-кметовете си в Бургаско

0

Едно от най-важните неща за нас на местните избори е да мобилизираме хората да гласуват в подкрепа на АБВ, заяви в Бургас зам.-председателят на партията Румен Петков, където бяха представени кандидатите за кметове на партията в областта. Пред журналисти той заяви, че АБВ предлага като кандидат-кметове на местните избори хора, които са с доказани качества и имат убедително присъствие в общността, която представляват.

„Това са хора, получили уважение на отделни социални групи, на общността, в която се изявяват. За нас мотивацията в гласуването е първостепенен въпрос. Имаме своите повече от сто кандидати за общини и трябва да кажа, че сме горди от личностите, излъчени в Бургаска област. Това е човешки ресурс, който заслужава уважение и подкрепа и на който трябва да дадем шанса да работи“, каза Румен Петков.

В предстоящия вот АБВ ще заложи на позитивна предизборна кампания, в която няма да търси врагове, престрелки и напрежение, обясни зам.-председателят на партията.

„За да дадем на хората шанс да гласуват, ние трябва да проведем кампания, в която се говори за политики. За съжаление, на последните три избора – два парламентарни и един европейски – не се говори за политики, а се говори за скандали. Говореше се за всичко друго, но не и за това, което е необходимо на регионите и на държавата ни като цяло. На вниманието на последните правителства не стоят проблеми, като разширяване на децентрализацията, разширяване на финансовите инструменти, с които работят общините и подготовката на България за изграждане на второ ниво на местно самоуправление“.

Петков обясни, че с неизграждането на второ ниво на местно самоуправление, което, припомни той, е ангажимент на ПП АБВ, България търпи основателни упреци от страна на европейските партньори.

„Без реализация на второто ниво на местно самоуправление и без сериозно осмисляне на административното деление на страната, няма как да постигнем резултат, който е необходим на общините“, каза още той.

ПП АБВ представи и кандидатите си за предстоящия местен вот в Област Бургас: за община Бургас – доц. Камен Камен Сейменлийски; Средец – Ненчо Ненчев; Несебър – Георги Манолов;

В Айтос, Камено и Карнобат ще подкрепя сегашните кметове – Иван Едрев, Стефан Бонев и Георги Димитров. А в Приморско ще заложи на бившия кмет Димитър Димитров.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега