Политика

АБВ, “Гергьовден” и Народен съюз създават общ политически и парламентарен съвет

0

Създава се политически и парламентарен съвет между АБВ, Народен съюз и Гергьовден. Tова стана ясно по време на съвместна пресконференция на трите партии, съобщи „Фокус”.

“Целта на днешната пресконференция е да представим политически и правен съвет, който ще формира политики и подготвя законодателни инициативи и контрол на изпълнителната власт”, каза председателят на УС и ГС на Народен съюз Светлин Танчев.

„Основните сфери ще бъдат борба с корупцията, съдебната реформа, социална политика и демографско развитие и външна политика и национална сигурност.

Този съвет ще се опита да контролира действията на изпълнителната власт, ще организираме различни дебати по различни важни теми за обществото”, уточни Танчев.

Той посочи, че отделните политически сили – АБВ, Народен съюз и Гергьовден, ще изтеглят и преразгледат внесените по отделно законодателни инициативи, за да паснат на политиката на съвета.

“Говорим за създаването на политически и парламентарен съвет между АБВ, Народен съюз и Гергьовден”, каза от своя страна зам.- председателят на ПП АБВ Румен Петков и допълни, че се надява до края на тази седмица окончателният формат на съвета да бъде факт.

Той уточни, че няма да се създава коалиция между тези партии. Петков се надява до края на тази седмица да имат окончателния формат на съвета.

„Неслучайно говорим за съвет. Ние запазваме идентичността си, но стремежът ни е да запазим тази алтернатива на властта, която липсва”, допълни Петков.

По думите му форматът на съвета не се изчерпва с тези политически сили. Амбицията им е да надхвърлят парламентаризма на по-сериозните теми. Да се продължат сериозните президентски дебати

Във връзка с президентската кампания Светлин Танчев заяви, че не е нормално в последния момент да се изкарат едни политически лица за кандидат-президент и в рамките на 30 дни кампанията да приключи.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега