LifeStyle, Общество

9 любопитни факта за морската храна

0

Няма съмнение, че рибата и морските деликатеси са жизненоважни за организма, благодарение на протеините и стимулиращите мозъка и цялото тяло вещества, които съдържат. Яденето на морски дарове помага да се предотвратят около 54 000 смъртни случая от сърдечни заболявания и инсулт всяка година, съобщават от foodpanda. Вижте още непознати факти за морските дарове и защо те трябва да присъстват в седмичното ви меню:

– Всяка риба има различен вкус, качество и начин, по които да се приготвя.

– Когато избирате морска храна се насочвайте към така наречените устойчиви деликатеси, което означава, че са уловени или отглеждани по екологосъобразен начин.

– Това, че някой риби са евтини, не означава, че не са вкусни или с лошо качество. Костур и акула са достъпни, полезни и вкусни риби.

– Скумрия, акула и риба меч съдържат живак, но в умерени количества на консумация не може да ви навреди.

– Червените риби са едни от най-ценните в Персийския залив, както за търговците, така и за любителите на риболова, но поради години на прекомерен риболов сега има план за управление.

– Месото от раци е с високо съдържание на витамин В12.

– Средно в Европа се консумира по-малко от една порция морски дарове на седмица.

– Можете да разберете дали рибата е прясна и готова за консумация, като я поставите в съд с вода. Ако рибата остане плаваща, това означава, че е била уловена наскоро и прясна за ядене.

– Съществува традиция на индианците, която не позволява консумацията на черупчести мекотели през месеците, които съдържат буквата „р“.

Economic.bg.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега