Бургас, Общество

На 9 февруари ще се проведе първа регионална среща на домоуправителите

0

На 09.02.2017 г. от 10:00 ч. НСЦ “Асоциация на домоуправителите”, съвместно с Община Бургас, организира Първа регионална среща на домоуправителите в Бургас. Тя ще се проведе в сградата на Областна Управа, безплатно за активните домоуправители. Асоциацията е с нестопанска цел и срещата има практична насоченост да обучи домоуправителите как да решават проблемите при управлението на сградите.

Г-жа Чанка Коралска,  зам.-кмет с ресор строителство и устройство на територията, ще представи състоянието и управлението на сградите в региона. Ще бъдат представени промените в Закона за етажната собственост от 2016 г., правните възможности на юридически лица да управляват етажна собственост, правомощията, които са дадени на Общото Събрание и начините на разпределение на разходите при управление на сградата.

С помощта на правителството на Германия, гостуващ лектор на събитието ще бъде проф. д-р инж. Бурстедде. Той ще представи добри практики от Германия и други части на света, свързани с управлението и поддръжката на етажната собственост, пречупени през българското законодателство.

Господин Янко Славов, началник на отдел “Инспекция за държавен технически надзор”, ще представи техническите изисквания към сградите и асансьорите и от какво са продиктувани те. Има ли конфликт между интересите на граждани, фирми за поддръжка на асансьори и контролни органи?

Ще можем ли да плащаме по-ниски сметки за стълбищен, асансьорен и жилищен ток? Ще има ли действащ либерализиран пазар за ел. енергия в сферата на жилищата? Отговор на тези въпроси ще дадат от Асоциация свободен енергиен пазар.

Необходимо е домоуправителите предварително да заявят участие. За да бъдат най-точни и пълни отговорите на поканените специалисти, всеки може да отправя предварително своите въпроси на:

 

e-mail: as_dom@abv.bg  

facebook: “Асоциация на домоуправителите”

телефони 0878 67 59 22 / 0876 12 35 06.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега