Бизнес, Бургас, Топ новини

Изграждането на новата осемметрова ограда в северната част на Кроношпан е към своя край

0

Приключва изграждането на  защитната ограда в северната част на Кроношпан.

Съоръжението е с височина от осем метра и поставянето му е част от програмата с мерки, които компанията предприе, за да сведе до минимум възможностите за разпространение на дървесен прах от производствените площадки.

Мерките бяха съгласувани с МОСВ, Община Бургас и РИОСВ Бургас.

При изграждането на оградата бяха отстранени съществуващи в непосредствена близост тополи. Били са посадени в тази част на града преди повече от 40 години по решение на ръководството на бившия завод „Гочо Иванов“.  

За всяко едно от дърветата  беше извършено пълно обследване, което установи, че в по-голямата си част те са загнили и в „аварийно“ състояние.

Нещо повече, две от тополите паднаха самостоятелно през 2018 год. като поставиха под заплаха здравето и живота на преминаващите хора към съседния строителен хипармаркет.

Разположението на дърветата  в тази зона нарушава всички законови изисквания за отстояние от автомобилен път или железопътно трасе.

Същевременно Кроношпан ще продължи да разширява  своя  „зелен“ пояс с дървесни и храстови видове, одобрени от експерти на Община Бургас.

За всяко от дърветатата, които бяха отстранени край северната ограда, в пояса  ще бъдат засадени минимум два броя от други по-устойчиви дървесни видове

Предстои изграждане на нова ограда и по протежение на източната част на предприятието.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Кого бихте подкрепили за Кмет на Бургас на изборите?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега