LifeStyle

86 % от хората са с грешен зодиакален знак

0

Почти никой вече не е роден под зодиакалния знак, който знае, защото астрологичният календар не е осъвременяван спрямо реалното положение на звездите, съобщи в. “Индипендънт”, цитиран от БТА.

Съзвездията от зодиака са се изместили с цял месец, пояснява предаването “Звездобройци” на британската телевизия Би Би Си. Заради причинената от Луната и Слънцето промяната на наклона на земната ос, наречена прецесия,  положението на звездите се е променило.

Така, ако някой е роден в края на януари и мисли, че е Водолей, всъщност може да е Козирог, обясни д-р Радмила Топалович, астроном от Кралската обсерватория в Гринуич.

Когато древните гърци създават зодиака, знаците в него са определени по съзвездието, което е зад Слънцето в дадения период. Оттогава обаче съзвездията са се изместили с около месец.

Това означава, че 86 процента от хората са с грешен зодиакален знак.

Предаването “Звездобройци” припомня, че съществува тринайсети зодиакален знак – Змиеносец. Древните астролози вероятно са се отказали от него, за да може 360-градусовият път на Слънцето да бъде разделен на 12 части от по 30 градуса. Това съзвездие е зад Слънцето от 30 ноември до 18 декември.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега