LifeStyle

8-те най-впечатляващи сгради в Рим (галерия)

0

Рим е едно от най-интересните места в света с невероятната архитектура, сгради и паметници. По-голяма част от тях стоят в италианската столица в продължение на векове и предлагат интересно преживяване за посетителите и туристите. Вижте 8 от най-впечатляващите сгради, които не трябва да пропускате при посещение в Рим:

 
 
8. Театър Марчело
 
 
Театърът е вдъхновение за Колизеума, но за разлика от него, не е кръгъл амфитеатър, а полукръг. Идеята за построяването на театъра е на Юлий Цезар, но той е бил убит преди започване на изграждането му. 
 
 
7. Замъкът Сант Анжело 
 
 
Тази великолепна сграда е построена от Адриан като мавзолей. Въпреки, че в момента е музей и туристическа атракция, замъкът е имал различна функция в миналото – папско жилище, крепост и военен затвор. 
 
 
6. Колизеумът
 
 
Колизеумът е най-разпознаваемата структура в света. Тази великолепна постройка е създадена по време на династията Флавиан (70-80 г. сл. Хр.). На това място са се провеждали битки с животни, екзекуции и театрални продукции. Капацитетът на Колизеума е 65 000 зрители.
 
 
5. Пантеонът
 
 
Пантеонът е най-добре запазената сграда в целия Рим. Той има впечатляващ външен вид, но истинската красота е вътре в сградата, особено когато се вгледате в купола. Тя е посветена на 12 богове, а към днешна дата е християнска църква.
 
 
4. Фонтанът ди Треви
 
 
Официално завършен през 1762 г. от архитекта Джузепе Панини, тази забележителност е истински шедьовър и привлича милиони туристи от цял свят. Фонтанът е затрупан с искрящ метал, който има богата история.
 
 
3.  Галерията и градините на Боргезе
 
 
Това е един от най-интересните паркове в Рим. Галерията притежава впечатляваща колекция от скулптури и картини на Караваджо, Бернини и Паоло Веронезе.
 
 
2. Национален паметник на Виктор Емануел II
 
 
Построен в чест на обединена Италия, националният паметник е една от най-внушителните структури, които ще видите в Рим. Сградата е проектирана от Джузепе Сакони през 1885 г. На нея има стълби, фонтани, коринтски колони и статуи. 
 
 
1. Базиликата Сан Пиетро
 
 
Базиликата на Папата, която се намира във Ватикана, е основна забележителност в Рим. Тя е построена през 1626 г. с усилията на някои от най-великите умове на периода, сред които Микеланджело и Карло Мадерна. Сградата е изключително красива с множество статуи и колонади. 
 
 
 
Снимки: Economic.bg

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега