Бургас, Култура, Общество

74 фолклорни състава от 5 континента кандидатстват за 45-я Международен фолклорен фестивал

0

74 фолклорни състава от 5 континента заявиха желание за участие в 45-то издание на Международния фолклорен фестивал. Така, още преди да е започнал, тазгодишният бургаски фестивал отбеляза своеобразен рекорд сред броя на кандидатстващите. Сред тях има ансамбли от Азия, Африка, Европа, Северна и Южна Америка.

В момента тече подборът, който ще определи кои групи ще бъдат тазгодишните участници в най-стария фолклорен фестивал в България.

Бургазлии и гости на града ще могат отново да се докоснат до автентичния бит и култура на различните народи в дните между 21-ви и 25-ти август.

И тази година фестивалната програма обещава да бъде изключително атрактивна и богата. Тя ще включва колоритни и пъстри дефилета по улиците на града, безплатни концерти в Летния театър, на открити сцени в различни части на града, галаконцерт на участниците, базар на народното творчество, демонстрации на народни занаяти и др.

По традиция при откриването на фестивала Община Бургас ще връчи наградата за народно песенно и танцово творчество – диплом и статуетката “Нестинарка”, която е дело на скулптора Ненчо Русев.

Настоящият носител на престижното отличие е Професионалният фолклорен ансамбъл “Добруджа” от град Добрич.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега