LifeStyle

7 практични съвета: Kак да накараме непознат да ни хареса

0

Когато се запознавате с нов човек, са нужни само 7 секунди (точно така, секунди, а не минути), за да решите дали го харесвате или не. Естествено, този процес

е двустранен.

Напрежението в подобни ситуации е огромно, особено ако изпитвате социална тревожност или просто сте си срамежливи.

Може би тези 7 съвета, подбрани от BrightSide, ще ви помогнат да оползотворите максимално първите ключови 7 секунди.

1. Гледайте човека в очите

Голяма част от общуването протича невербално. Ето защо чрез един прям и открит поглед в очите можете бързо да предразположите отсрещния. Това е универсален сигнал за доверие и честност. За да не изглеждате твърде самоуверени, може от време на време да гледате събеседника под нивото на очите.

2. Усмихвайте се искрено

Съпровождайте всяка нова среща с искрена усмивка и запознанството с нови хора ще стане много по-лесно. Ако излъчвате положителни чувства и емоции, несъмнено ще събудите симпатия у човека отсреща.

3. Не забравяйте поздрава

Разговор, започнат със случайна фраза, може да завари човека неподготвен. Затова по-добре в началото да го поздравите и да се представите. Не трябва и да се страхувате първи да подадете ръка на непознат. Това е най-простият компонент на успешното запознанство, който често е пренебрегван.

4. Демонстрирайте откритост и увереност

Тялото ни казва много. Струва си да се възползвате от това, за да направите нужното впечатление. Сигналите, демонстриращи откритост и създаващи атмосфера на доверие са: свободната поза, изправени (но не напрегнати) рамене, вдигната глава, ръцете некръстосани, отпуснати до тялото.

5. Проявявайте интерес

За да демонстрирате искрен интерес към даден човек, може да ви помогне един лек наклон към него/нея, докато той говори. Представете си, че събеседникът ви е единственият човек в стаята, ивашата искреност ще блесне.

6. Слушайте внимателно

Класическата грешка при запознанство е да говорите безкрайно за себе си. В същото време хората симпатизират натези, които показват заинтересованост. Постарайте се да дадете възможност на събеседника си да разкаже нещо. Може да му зададете въпроси за хобито му и нещата, които му харесва да прави и активно да слушате.

7. Излъчвайте позитивизъм

Емоциите са заразителни, затова хората са привлечени от тези, които правят света по-ярък. Ако искаме събеседникът да ни хареса, трябва съзнателно да избягваме негативни изказвания и оплаквания. Тогава отсрещният ще запомни това позитивно настроение, което се излъчва от нас и ще иска да се потопи отново в тази енергия.

Източник: obekti.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега