Бургас, Общество

60 ученици се включиха в празник, посветен на Световния ден на влажните зони

0

Фондация “Виа Понтика” в партньорство с Община Бургас организира празник,  посветен на Световния ден на влажните зони под надслов “Влажни зони за устойчиво градско развитие”. Събитието се състоя в атриума на Бургаски свободен университет.

 В събитието взеха участие над 60 ученици от  5, 6, 11 и 12 клас на СУ “Константин Петканов”- гр. Бургас, които бяха подготвени от Даринка Иванова, директор на училището и от преподаватели по различни учебни предмети.

На събитието присъстваха  представители на партньора Община  Бургас, в лицето на заместник-кмета Руска Бояджиева и районни кметове, зам.-областният управител проф. Севдалина Турманова, проф. Галя Христозова – ректор на БСУ,  представители на  академичното ръководство на университета, експерти от РИОСВ, ИАРА и др. Проф. Христозова и проф. Турманова поднесоха приветствия към участниците.

 По време на събитието се проведе конкурс за есе, конкурс за избор на талисман (маскот) на защитена местност “Бургаско езеро”, както и мини-тренинг, посветен на градските влажни зони и техния принос за устойчивото градско развитие.

Участниците в мини-тренинга бяха разделени на седем групи, като всяка от тях работеше по различна интерактивна арт-задача.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега